piektdiena, 2013. gada 25. oktobris

Mazās kūciņas, jeb cupcakes.

Tās ir tādas kā mazas tortītes, tās parasti tiek arī dekorēt kā tortes. Ideāls variants lielām svinībām, piemēram, kāzām.




Sastāvdaļas mīklai: 1 1/3 glāze miltu, 1 glāze cukura, 1 liela ola, 1 glāze paniņu,  50 g. sviesta, ½ tējk. cep. pulveris,  ½ tējk. sodas, 1 tējk. vaniļas ekstrakta, šķipsniņa sāls.
Sastāvdaļas glazūrai: 30 g svaigā siera, 5 ēd.k. sviesta, 2 tējk. vaniļas ekstrakta, 2-2,5 glāzes pūdercukura.
Pagatavošanas gaita:
1. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli.
2. Otrā bļodā sablenderē sviestu ar cukuru un tad pievieno olu un vaniļas ekstraktu, atkal sakuļ.
3. Kad tas izdarīts, pusi miltu maisījuma pievieno sviesta masai un izmaisa. Tad pielej paniņas un atkal izmaisa. Pievieno atlikušo miltu maisījumu, vēlreiz izmaisa.
4. Kad mīkla ir izmaisīta, to sapilda maffinu panniņā, papīrīšos vai silikona formiņās (kas, nu, kuram ir) un liek krāsnī aptuveni uz 20 minūtēm. Vienīgi jāņem vērā, ka mīkla krāsnī krietni uzpūtīsies, tādēļ formiņas nevajag piepildīt pilnas līdz augšai.
5. Kamēr kūkas cepās, pagatavo glazūru. Bļodā sajauc svaigo sieru un sviestu. Pievieno 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta.  Un tad, maisot pievieno pūdercukuru. Droši var izmantot mazāku daudzumu pūdercukura! Glazūru kārtīgi izmaisa vai sablenderē, līdz pūdercukurs iespēju robežās ir izkusis.
6. Kad kūkas izcepušās, tās atdzesē un glazūru iepilda konditorejas piltuvē. Uzmanīgi izveido vēlamo zīmējumu uz kūciņām.

No norādītā mīklas daudzuma sanāk 12 kūciņas.

























































































































































4 comments :

Unknown teica...

mana vismīļākā tēma :D !

Kristine teica...

Arī tādas skaistas dekorējat?

Unknown teica...

aha, ir smukas dažas, bet nu bez ciku-cakām! :) žēl, ka nav iespējas nofočēt! :(

Unknown teica...

Vienas no mūsējām-ice cream cupcakes ļoti līdzīgas 4 bildē redzamajām :) tik mums bez krāsainajiem graudiņiem vēl sānā iesprausts šokolādes stienītis, līdzīgi kā saldējumiem ko UK ēdām :D

 
;