Padalīšos arī ar internetā atrastām glazūru, krēmu utt. receptēm.
Bildē redzamā glazūra neatbilst receptei, bildēm ir tikai informatīvs raksturs.
Šokolādes marcipāns
Sastāvdaļas:
1. 200 g nolobītu saldo mandeļu
2. 200 g pūdercukura
3. 200 g šokolādes
4. 4 ēd.k. ūdens
Pagatavošana:
Nolobītu saldo mandeļu maļ 2-3 reizes caur gaļas mašīnu.
Mandeļu masu mīca ar pūdercukuru, sasildītu šokolādi un ūdens tik ilgi, līdz masa vairs nedrūp.
Samīcīto masu apsedz un noliek nostāvēties līdz nākamajai dienai.
Tad veido ar rokām dažādas figūriņas.
Citronsulas glazūra
150g pūdercukura, 1 ēdk.karsta ūdens, 3 tējk.citronsulas
Cukuru aplej ar ūdeni, pievieno sulu un puto ar mikseri, līdz masa bieza un balta.
Kakao vai šokolādes-sviesta glazūra
20-25g kakao vai 5 ēdk. rīvētas šokolādes, 50g sviesta, 100g cukura, 50g piena
Pienu ar sviestu uzvāra. Cukuru ar kakao samaisa, pievieno pienam un visu maisot vāra, līdz cukurs pilnīgi izšķīdis. Nedaudz padzesē, tad pārsmērē izstrādājumam [un uzliek kādu rotājumu, ja vēlas]. Atdzesē ledusskapī.
P.S.Ja glazēšana velkas ilgi (jāglazē daudz un sīki), tad glazūru vēlams turēt ūdenspeldē, lai tā nekļūtu pārāk bieza. Sīkus izstrādājumus ērti glazēt ar plakano otiņu.
Citronglazūra
1 olbaltums, ~200g pūdercukura, 1 citrona rīvēta miziņa un sula,dzeltena, sarkana un zaļa pārtikas krāsa, [citronskābe -ja patīk vieglsskābums]
Baltumu, pūdercukuru, miziņu un sulu labi sakuļ.
Citronsulas-olbaltuma glazūra
Cukuru aplej ar ūdeni, pievieno sulu un puto ar mikseri, līdz masa bieza un balta.
Kakao vai šokolādes-sviesta glazūra
20-25g kakao vai 5 ēdk. rīvētas šokolādes, 50g sviesta, 100g cukura, 50g piena
Pienu ar sviestu uzvāra. Cukuru ar kakao samaisa, pievieno pienam un visu maisot vāra, līdz cukurs pilnīgi izšķīdis. Nedaudz padzesē, tad pārsmērē izstrādājumam [un uzliek kādu rotājumu, ja vēlas]. Atdzesē ledusskapī.
P.S.Ja glazēšana velkas ilgi (jāglazē daudz un sīki), tad glazūru vēlams turēt ūdenspeldē, lai tā nekļūtu pārāk bieza. Sīkus izstrādājumus ērti glazēt ar plakano otiņu.
Citronglazūra
1 olbaltums, ~200g pūdercukura, 1 citrona rīvēta miziņa un sula,dzeltena, sarkana un zaļa pārtikas krāsa, [citronskābe -ja patīk vieglsskābums]
Baltumu, pūdercukuru, miziņu un sulu labi sakuļ.
1 olbaltums, 130-150 pūdercukura, 2 ēdk.citronsulas
Olbaltumu ar cukuru un sulu ar mikseri puto, līdz masa bieza un balta.
Kafijas glazūra
450g pūdercukura, 10 tējk. stipras kafijas
Cukuru ar kafiju labi saputo.
Kakao vai šokolādes-sviesta glazūra
Olbaltumu ar cukuru un sulu ar mikseri puto, līdz masa bieza un balta.
450g pūdercukura, 10 tējk. stipras kafijas
Cukuru ar kafiju labi saputo.
20-25g kakao vai 5 ēdk. rīvētas šokolādes, 50g sviesta, 100g cukura, 50g piena
Pienu ar sviestu uzvāra. Cukuru ar kakao samaisa, pievieno pienam unvisu maisot vāra, līdz cukurs pilnīgi izšķīdis. Nedaudz padzesē, tadpārsmērē izstrādājumam [un uzliek kādu rotājumu]. Ja glazēšana velkasilgi (jāglazē daudz un sīki), tad glazūru vēlams turēt ūdenspeldē, laitā nekļūtu pārāk bieza. Sīkus izstrādājumus ērti glazēt ar plakanootiņu.
Kausēta sviesta-citronsulas glazūra
500g pūdercukura, 60g sviesta, 6 ēdk.citronsulas
Pūdercukuram pievieno izkausētu sviestu, pēc tam tik daudz citronsulas, lai masa būtu staipīga, un labi sakuļ (putot nav vērts).
Kausēta sviesta-citronsulas-vanilīna glazūra
30-60g sviesta, 480g pūdercukura, 2-3 ēdk.ūdens, 1 citrona sula (2 ēdk.), ~1/3 tējk. vanilīna
Kastrolī uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno cukuru, ūdeni, sulu un vanilīnu, rūpīgi samaisa.
Zefīra krēms
1 olas baltums
100 ml ūdens vai 50ml ūdesn un 50 ml sīrups
2 tēj.k Santa Maria želatīns
8 ēd.k cukurs
1/4 tēj.k citronskābe
šķipsniņa sāls
vaniļas cukurs 1 ēd.k
Pagatavošana:
Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī.
Pa to laiku 50ml ūdenī vai sīrupā iemaisam želatīnu,atstājam.
Katliņā ielejam pārējo 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.
Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.
Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.
Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.
Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.
Cepamo papīru pārkaisam ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici,vai vienkārši ar karoti liekam pikucīšus.
Šādi atstājam zefīrus istabas tempertūrā līdz būs sastinguši.tas var aizņemt vairākas stundas,bet vislabak uz nakti atstāt.
Ar šo zefīra krēmu var dekorēt kūkas,cepumus,keksus.
Olu dzeltenumu-citronsulas glazūra
2 olu dzeltenumi, 175g pūdercukura, 2 ēdk.citronsulas
Dzeltenumus, cukuru un sulu labi saputo ar mikseri.
Ruma glazūra
500g pūdercukura, 10 ēdk.ruma
Pūdercukuru ar rumu ar koka dakšiņu sakuļ (putot nav vērts).
Sārtā glazūra
Pienu ar sviestu uzvāra. Cukuru ar kakao samaisa, pievieno pienam unvisu maisot vāra, līdz cukurs pilnīgi izšķīdis. Nedaudz padzesē, tadpārsmērē izstrādājumam [un uzliek kādu rotājumu]. Ja glazēšana velkasilgi (jāglazē daudz un sīki), tad glazūru vēlams turēt ūdenspeldē, laitā nekļūtu pārāk bieza. Sīkus izstrādājumus ērti glazēt ar plakanootiņu.
500g pūdercukura, 60g sviesta, 6 ēdk.citronsulas
Pūdercukuram pievieno izkausētu sviestu, pēc tam tik daudz citronsulas, lai masa būtu staipīga, un labi sakuļ (putot nav vērts).
30-60g sviesta, 480g pūdercukura, 2-3 ēdk.ūdens, 1 citrona sula (2 ēdk.), ~1/3 tējk. vanilīna
Kastrolī uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno cukuru, ūdeni, sulu un vanilīnu, rūpīgi samaisa.
1 olas baltums
100 ml ūdens vai 50ml ūdesn un 50 ml sīrups
2 tēj.k Santa Maria želatīns
8 ēd.k cukurs
1/4 tēj.k citronskābe
šķipsniņa sāls
vaniļas cukurs 1 ēd.k
Pagatavošana:
Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī.
Pa to laiku 50ml ūdenī vai sīrupā iemaisam želatīnu,atstājam.
Katliņā ielejam pārējo 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.
Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.
Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.
Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.
Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.
Cepamo papīru pārkaisam ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici,vai vienkārši ar karoti liekam pikucīšus.
Šādi atstājam zefīrus istabas tempertūrā līdz būs sastinguši.tas var aizņemt vairākas stundas,bet vislabak uz nakti atstāt.
Ar šo zefīra krēmu var dekorēt kūkas,cepumus,keksus.
2 olu dzeltenumi, 175g pūdercukura, 2 ēdk.citronsulas
Dzeltenumus, cukuru un sulu labi saputo ar mikseri.
500g pūdercukura, 10 ēdk.ruma
Pūdercukuru ar rumu ar koka dakšiņu sakuļ (putot nav vērts).
1 olbaltums, 200g pūdercukura, 2 ēdk.citronsulas, zemeņu un ķiršu krāsas pārtikas krāsa (vai aveņu sīrups)
Pagatavo baltu (vai maigi rozā) un nedaudz sarkanas glazūras, baltumuar cukuru un citronsulu samaisot biezā masā (Neputot! - citādinesacietēs), pēc tam balto, pievienojot sarkano, iekrāso pēcvajadzības.
Pagatavo baltu (vai maigi rozā) un nedaudz sarkanas glazūras, baltumuar cukuru un citronsulu samaisot biezā masā (Neputot! - citādinesacietēs), pēc tam balto, pievienojot sarkano, iekrāso pēcvajadzības.
1 comments :
Izskatas tik jauki!!!
Ierakstīt komentāru